7 Şubat 2009 Cumartesi

ISSIZ ADAM

Bu film neden bu kadar ses getirdi acaba?

Eşimle birlikte seyrettik filmi.Salonda genelde hep çiftler vardı.Kimi evli, kimi nişanlı, kimi de flört ediyor.Bazıları da "Hayat Arkadaşlığı" nda epey yol katetmiş. (ve eminim erkekler yanlarındaki bayanların ısrarları ile gelmişler)

Filmin sıradan bir konusu var, aslında.Evet aslında sıradan bir konu.Ancak Çağan Irmak bu sıradanlığın içine biraz aşk,azıcık cinsellik, bir ayrılık, biraz komedi,bolca nostalji (müziklerle)eklemiş ve seyirciye sunmuş.Özellikle de kadınlara hitap eden bir film.İçeriğinde, kadınları erkekler terkettiklerinde, kadınlara acı yaşattıklarında sonlarının nasıl olacağına dair açık seçik ve bolca mesajlar veriyor.Yani kadınlara tercüman oluyor:

"Yaaaa, işte bakın! Eğer elinizdekinin kıymetini bilmez, ondan vazgeçer ve terkederseniz mahvolursunuz, bitersiniz, tükenirsiniz, yaşayan ölüden farkınız kalmaz! Ona göre ayağınızı denk alın! Kadrimizi kıymetimizi bilin!"

Afişine bakınca bile anlıyorsunuz aslında konusunu.İleriye, geleceğe umutla, bakan mutlu kıza karşılık; terketmenin acısıyla yıkılmış ama kuyruğu dik tutmaya çalışan(bunun için de bir yere dayanmış), aklı, fikri, hayalleri, umutları, gözleri genç kadında takılı kalmış genç adam figürü.

Hayat bu her biten ilişki böyle sonlanacak diye bir kural yok, bence.

1 yorum:

Serdar Doğan dedi ki...

Nice comment honey:)